Lucian Bute vs Jean Paul Mendy


Campionul mondial Lucian Bute şi adversarul său Jean Paul Mendy, s-au incadrat  în limitele categoriei supermijlocii,

76,204 kilograme era greutatea maximă pe care trebuia să o aibă Lucian Butepentru a face categoria în vederea meciului cu Jean Paul Mendy, în care îşi apără titlul mondial IBF la supermijlocie. Vineri, la amiază, la cântarul oficial, pugilistul român a cântărit 76,150 kg, cu 54 de grame mai puţin decât limita maximă admisă. Adversarul său a avut cu aproape un kilogram mai puţin, 75,300 kg.  După proba cântarului, cei doi şi-au ales şi mănuşile pe care le vor folosi sâmbătă seară.

Cântarul oficial al celorlalte meciuri a decurs fără probleme, cu o singură excepţie: adversarul lui Viorel Simion, Jun Talape, deţinătorul titlului WBC International la superpană, nu s-a încadrat în limitele categoriei nici măcar după ce a renunţat şi la lenjeria intimă. Talape, care a cântărit 57,500 kg, a avut la dispoziţie două ore pentru a da jos cele 200 de grame în plus.  După o oră, el s-a prezentat din nou la cântar, făcând de această dată categoria, cu 57,050 kg.

Dacă nu făcea categoria, meciul ar fi avut loc oricum, dar Talape ar fi pierdut şi centura, şi 20 la sută din bursă. Dacă banii i-ar fi revenit lui Simion, indiferent de rezultat, românul ar fi câştigat şi centura doar în cazul unei victorii; în caz contrar, titlul ar fi rămas vacant.

Bogdan Dinu, un alt român care va boxa în cadrul Galei “Campion pentru România”, la categoria supergrea, nu a avut nicio problemă la cântar, el având o greutate de 105,450 kg, cu 1,3 kg mai puţin decât adversarul său, Awadh Tamim, din Tanzania.

La Romexpo ar fi trebuit să boxeze sâmbătă seară şi Ciprian Apollo, însă meciul său a picat, deoarece pugilistul român a suferit o accidentare la un antrenament, în urma căreia nu a putut fi recuperat.

Gala “Campion pentru România”, având ca main event meciul Bute – Mendy, se va desfăşura sâmbătă seară, la Romexpo.

Articol preluat de pe :  REALITATEA.NET

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s